Dnes je: Meniny má:
 
 
Aktuality
Historia
Technika
Súťažné výsledky
Fotogaléria
Video
Fórum
Plameň
Pohárová súťaž KA
2% z dane
Výbor DHZ
Kontakt
 
 
THHL
 
Aktuality - 2013
 
Vítajte na stránke Dobrovoľného hasičského zboru mesta Krupina
 
Pridané: 24.12.2013
fotoRekapitulácia športových výsledkov v roku 2013

Ako taký vianočný darček pridávam na stránku rekapituláciu športových výsledkov DHZ Krupina za rok 2013.

Na začiatku roka si družstvo mužov dalo taký vnútorný cieľ byť v THHL do tretieho miesta. Skromnejší cieľ bolo miesto piate. Vedeli sme koľko námahy sme dali do prípravy na sezónu, ale nikto z nás netušil ako nám to pôjde na súťažiach. Teraz už viem povedať, že cieľ sme splnili aj keď nás vnútorne škrie, že nám ušlo prvé miesto v poslednom ligovom kole. Na druhej strane je to dobre, máme o čo bojovať v roku nasledujúcom. Zástupcovia DHZ Krupina v minulosti bojovali na chvoste tabuľky. Bolo to zapríčinené aj slabou technikou, ale nebolo to iba v nej. Tento rok sme sa na techniku vyhovoriť nemohli a ani nemuseli. V THHL sme skončili na druhom mieste, čo je naše najlepšie umiestnenie v lige. Do súťaží sme počas roka zapojili šesť družstiev. Najviac súťaží absolvovali muži. Menej ženy A, ženy B a družstva plameňa chlapci, dievčatá A a dievčatá B. Mužom sa podarilo zúčastniť na 39 súťažiach. Z toho 4 súťaže absolvovali v Českej republike. Ak mám dobre info tak sme si urobili taký vnútorný rekord a myslím aj rekord v rámci okresu. Na súťažiach muži získali dve prvé miesta, päť druhých miest a štyri tretie miesta. Päť krát tiež skončili na nepopulárnom štvrtom mieste. Ak berieme všetky družstvá tak súťaží bolo spolu 42. Na nich sme získali tri prvé miesta, šesť druhých, osem tretích a zemiaková medaila sa nám ušla osem krát. Z toho vyplýva, že na viac ako polovici súťaží na ktorých sme boli sme skončili do piateho miesta. Čo pokladáme tiež za veľký úspech. Nebolo to však iba o súťažiach. Rekord sme si určite urobili aj v počte tréningov. Odbehali sme celú zimu a jar a to sme doteraz rovnako nikdy neurobili. Poslednú zaujímavosť, ktorú napíšem je počet najazdených kilometrov, ktoré muži urobili na cestách na súťaž a zo súťaží. V roku 2013 najazdili okolo 6400 km. Google vypočítal, že na cestách strávili okolo 87 hodín. Značí to, že sme minimálne tri a pol dňa z roku presedeli iba v aute. Vzhľadom na to, že na niektorých súťažiach sme boli na našej staručkej AVII v skutočnosti tých dní bolo určite viac. Ďalšie zaujímavosti spolu s kompletnými výsledkami nájdete v odkaze výsledky pod článkom. Prajem príjemné študovanie.
Video Foto Výsledky
Pridané: 02.12.2013
foto30.11.2013 - Vrbětice (ČR)

Ako minulý rok, tak aj tento rok sme sa rozhodli sezónu 2013 ukončiť vo Vrběticiach. Je to netradičná súťaž ktorá nesie aj názov Čertovské Vrbětice, Mikulášska. Minulý rok nás tu privítalo príjemných -14°C. Tento rok to bolo naštastie lepšie. Teplota okolo 0°C a čerstvo napadnutý sneh. Na súťaž sme išli spoločne s hasičmi z Turčianskych Teplíc a OLD Stars výberom THHL. V tomto výbere sme mali zastúpenie na poste nalievača (Ladislav Jakubička). Minulý rok sme stroskotali na tuhých saviciach, ktoré najprv viseli vo vzduchu a neskôr ich rozpojila tiaž vody. Tento krát sme mali trochu viac skúseností. Savice sme sa snažili pred útokom zohriať nad ohňom. Útok sa nám vydaril aj keď na saní bolo menšie zaváhanie aj tento krát. Výsledný čas bol 15,64s. Pod 16s sa podarilo skončiť iba dvom družstvám. My sme skončili na druhom mieste. Prúdy boli skoro rovnaké PP-15,64, ĽP-15,62. Možno sa Vám zdá tento čas vysoký no na podmienky, ktoré na takýchto súťažiach vládnu je to čas pekný. Navyše sa ide na hrubšie hadice s akými bežne beháme u nás v THHL. Naši kamaráti z Turčiansky Teplíc skončili na 8. mieste a OLD Stars THHL skončilo na mieste druhom.
Video Foto Výsledky
Pridané: 18.10.2013
foto12.10.2013-Slovenský Superpohár

Slovenský superpohár je súťaž, ktorú sme v spolupráci s DHZ Trpín pre niekoľkými rokmi založili. Ide o súťaž kde postupujú najlepšie hasičské družstvá z hasičských líg fungujúcich na Slovensku. Na prvom ročníku sme štartovali ako organizátor. Potom sa nám však na danú súťaž nikdy nepodarilo klasifikovať. Tento rok sme v THHL skončili na druhom mieste a tak sme si vybojovali miestenku. Chceli sme dokázať, že naše tohto ročné výsledky nie sú len náhoda. Žiaľ šťastie tento krát pri nás nebolo. V oboch pokusoch sme urobili chybu. V prvom pokuse to bola chyba na košíku. V predchádzajúcich možno 35 súťažiach sa nám takáto veľká chyba stala raz. Aj to nebol na koši Peťo Vician. Mali sme náhradníka, ktorý navyše nemal svoje náradie ani svojho nalievača. Možno zavážilo aj to, že celý rok sme behali na saní v inom zložení. Nie iba na súťažiach, ale aj v príprave. Michal Šurina robil v minulosti s Peťom Vicianom sanie. Tento rok to však bola iba náhrada po zranení Ladislava Jakubičku. Možno to boli iba zviazané ruky so snahy niečo dokázať. Ak by chalanom aj sanie vyšlo, skončili by sme zrejme na spoji B, kde si Erik Dang Van robil taký malý rekvalifikačný kurz zvarania :). Škoda bola hlavne v tom, že tieto chyby prišli na papierový terčoch, kde stačilo trafiť dosku a terče svietili. Družstvá si tu robili svoje možno celoživotné rekordy. My sme na týchto terčoch urobili čas 17,20s. Pričom na rúdoch to bolo Ľp-17,20, Pp-17,08. Z toho vyplybnul tlak na druhej základni, v druhom pokuse. Tu už sme museli ísť úplne do plných buď, alebo. No a v našom prípade to bolo alebo. Menšie zváranie na ľavom prúde následne prestrek. Zároveň vypadnutý kotúč na pravom prúde znamenali čas 15,91s. Tento čas stačil iba na 33 miesto. Na doplnenie lepší prúd bol aj tento krát pravý 14,67s, ľavý terč bol 15,91s.Na pravom terči sme mali náhradníka Tomáša Karlovského z Turčianskych Teplíc, ktorý zaskakoval za Ruda Viciana. Chcel by som mu aj tu poďakovať za pomoc a peknú reprezentáciu DHZ Krupina. Rudo bol na majstrovstvách Slovenska v Karate. Nakoľko sa nám nepodarilo nahlásiť medzi prvé družstvá nestihol by obe tieto súťaže. Tento rok sme na neoficiálnych majstrovstvách v hasičskom športe neuspeli. Musíme sa snažiť zase o rok. Najprv, aby sme postúpili a potom, aby nám to už tento krát vyšlo a posunuli sme úspechy krupinského hasičského športu zase o niečo vyššie.

Video Foto Výsledky
Pridané: 06.10.2013
foto05.10.2013 - Velké Hoštice (ČR)

Ak si odmyslíme Slovenský Superpohár v roku 2008, tak to je najvýznamnejšia súťaž na ktorej sa DHZ Krupina zúčastnil. Ide o súťaž ktorá nesie názov OCTOBER CUP a na ktorej sa zúčastňuje veľa dobrých hasičských družstiev z Českej republiky a Slovenska. Tento rok bolo prihlásených viac ako 120 družstiev. Niektoré družstvá sa odhlásili, ale aj tak ich na súťaži štartovalo 110. Vzhľadom na takýto počet družstiev bola príprava skrátená na tri minúty. Aj keď sme si túto vec skúsili  na tréningu mali sme z nej isté obavy. Hlavne pre uloženie savíc, ktoré je v Českej republike trochu odlišne. Savice sa nesmú dotýkať zeme a tak sa pod koniec savice podkladá kotúč hadice. S takto uloženou základňou chodíme ojedinele. Keď to skúšame na tréningu často krát nám to na základni spadne. Ak by sa nám to stalo na tejto súťaži boli by to určite škoda. Príprava základne sa nám podarila a zvládli sme aj pevný štart. S tým však už máme viac skúseností. Útok sme rozbehli veľmi pekne a vypadalo to na pekný čas aj umiestnenie. Žiaľ pekný útok to bol iba do zostreknutia ľavého terča. Ten sme zostrekli v čase 15,25s. Tento čas by nás zaradil na tretie miesto z pomedzi 87 družstiev mužov. Žiaľ Rudovi Vicianovi sa na pravom prúde nedarilo. Nedal ho z prvej a potom sa už len trápil. Proti nemu hral aj vietor, ktorý mu odfukoval prúd a zároveň robil pred ním hmlu z prúdu ľavého. Pravý terč sme zostrekli v čase 20,90s. Tento čas nás odsunul na 51. miesto. S vetrom však malo problém viacero družstiev a tak rozdiely na prúdoch boli v niektorých prípadoch dosť veľké. Bolo to aj o šťastí, ale to k športu vždy patrí. Umiestnenie nás mrzí no z takto kvalitnej súťaže si človek môže zobrať kopec postrehov, ktoré ho môže posunúť ďalej. Aj my sme si čo to všimli a dúfam sa z toho poučíme do budúcna. Chcel by som sa ešte poďakovať Peťovi Karlovskému z Turčianskych Teplíc, ktorý zastúpil chýbajúceho Lukáša Grófika na rozdeľovači. Poďakovanie, ale patrí aj Peťovi Bujnovi a vlastne celému družstvu Turčianskych Teplíc za požičanie hadíc. V ČR sa väčšinou behá na C42. Nakoľko u nás je to C38 a do ČR chodíme sporadicky takéto hadice zatiaľ nevlastníme.
Video Foto Výsledky
Pridané: 06.10.2013
foto27.09.2013-Cerovo (Plameň)

Dva krát do roka sa naši mladí hasiči zúčastňujú na súťaži Plameň. Ide o jarné a jesenné kolo. Obe kolá sa skladajú z rôznych súťaží. Rôzne sú aj čo sa týka porovnania jesenného a jarného kola. V jesennom kole si hasičské družstvá mladých hasičov merajú sily v nasledovných disciplínach: streľba so vzduchovky, hod granátom, rozvíjanie a zmotávanie hadíc, určovanie technických pomôcok, predlekárska prvá pomoc, viazanie uzlov a orientovanie v teréne. Na tejto súťaži sme mali zastúpenie v dvoch kategóriách. Konkrétne medzi starými dievčatami a chlapcami. Viac sa darilo dievčatám. Skončili na 2. mieste a výsledným časom
623,28. Horšie sa darilo chalanom, ktorí skončili na 7.mieste s výsledným časom 862,37. V týchto kategóriách však nie je podstatné víťazstvo. Dôležitejšie je, že sa niekto venuje mládeži a učí ju zmysluplné veci. Zároveň vychováva novú generáciu dobrovoľných hasičov. V minulosti v našom zbore na tomto poli zohral veľkú úlohu náš predseda Ján Knotka. Teraz sa mládeži venujú hlavne Janka Krčmáriková a Erik Dang Van. Všetkým trom tak patrí veľká vďaka.
Video Foto Výsledky
Pridané: 16.09.2013
foto11.kolo THHL - Turčianske Teplice 11.09.2013

Výsledný čas - 14,93s, Ľp-14,93, Pp-14,92.
Umiestnenie - 2.miesto z 23 družstiev.
2.konečné miesto - THHL
Video Foto Výsledky
Pridané: 08.09.2013
fotoSocovce 07.09.2013

Čas medzi predposledným a posledným kolom sme sa snažili vyplniť trénovaním a súťažami. Chceli sme byť čím najlepšie pripravený na finalé THHL.

 Výsledný čas - 15,32s, Ľp-13,93, Pp-15,32.
Umiestnenie - 5.miesto z 19 družstiev - muži šport.

Výsledný čas - 16,77s, Ľp-15,35, 16,77.
Umiestnenie - 3.miesto z 15 družstiev - muži klasika.
Video Foto Výsledky
fotoTurček 07.09.2013

Druhá súťaž, resp. tretia ak rátame aj súťaž na hrubé hadice v Socovciach na ktorej sme sa v daný deň zúčastnili. Po menších zmätkoch v doprave sme sa všetci úspešne dostali do Turčeka. Už cesta tam dala vedieť, že to asi nebude jednoduchá súťaž. Únava z celého dňa na cestách, času na súťažiach, chladné počasie, zmätok s nahlasovaním a parkovaním, požičiavanie hadíc to všetko vplývalo na dosiahnutý výsledok. K tomu treba ešte prirátať, že náš prúdiar behal aj za iné družstvo. Naše útoky tak vypadali rýchlo zmotať hadice, rýchlo sa pripraviť na štart a skúsiť ako to dopadne. Žiaľ ani jeden útok nám nevyšiel, raz urobil chybu jeden na druhý raz iný. V útokoch sme dosiahli skoro zhodné časy. Prvý pokus 17,91s, druhý pokus 17,86s. Tieto časy na prvú trojku nestačili a tak sme skončili na 6 mieste z 18 družstiev. Po súťaži sme sa presunuli do Turčianskych Teplíc, kde sme už po niekoľký krát prenocovali. Už som to tu asi písal viac krát, ale zase vďaka patrí hasičom z Teplíc za požičanie hadíc, možnosť prespať a ďalšie veci, ktoré pre nás počas tohto roku robia.
Video Foto Výsledky
Pridané: 31.08.2013
foto10.kolo THHL - Lackov 31.08.2013

Výsledný čas - 16,25s, Ľp-13,72, Pp-16,25.
Umiestnenie - 13.miesto z 23 družstiev.
9.miesto v THHL

Video Foto Výsledky
    Výsledky
Pridané: 30.08.2013
foto9.kolo THHL - Drženice 24.08.2013

Výsledný čas - 14,98s, Ľp-14,98, Pp-14,97.
Umiestnenie - 4.miesto z 16 družstiev.
4.miesto v THHL

Video Foto Výsledky
fotoDrženice 24.8.2013 - nočná súťaž

Výsledný čas - 26,01s, Ľp-15,03, Pp-26,01.
Umiestnenie - 6.miesto z 13 družstiev.

Video Foto Výsledky
foto8.kolo THHL - Malý Lapáš 18.08.2013

Výsledný čas - 14,68s, Ľp-13,74, Pp-14,68.
Umiestnenie - 4.miesto z 22 družstiev.
4.miesto v THHL

Video Foto Výsledky
foto7.kolo THHL - Dolná Štubňa 17.08.2013

Výsledný čas - 14,51s, Ľp-14,26, Pp-14,51.
Umiestnenie - 1.miesto z 15 družstiev.
1.miesto v THHL

Video Foto Výsledky
Pridané: 11.08.2013
fotoBrehy 11.8.2013

Najprv sme si na tento víkend naplánovali voľno  no chalanom sa zmenil plán a tak sme sa rozhodli, že voľný čas využijeme. Po dohode sme išli na trochu netradičnú súťaž do Brehov. Netradičná je preto, že sa ide na tri B. V lige beháme na dve B. To však nie je všetko. Na konci trate je prekážka a kopec. Prúdiari s rozdeľovačom musia prebehnúť cez túto prekážku. Rozdeľovač ostáva pod kopcom a prúdiari vybiehajú do kopca na betónové parkovisko. Tam už na nich čakajú nástrekové terče posledná netradičná vec oproti súťažiam na ktorých sa zvyčajne zúčastňujeme. Štartovali sme ako 9 družstvo v poradí. Skôr ako sme sa postavili na štart snažili sme sa čo to odkukať od konkurencie. Zrejme sa nám to podarilo dobre nakoľko sme sa po našom pokuse ocitli na prvom mieste s časom 25,91s. Nakoniec v prvom kole boli lepši iba Lackovčania, ktorí nás posunuli na miesto druhé. Druhý pokus sme išli so snahou zlepšiť sa a získať pekný putovný pohár. Žiaľ chcenie bolo veľké a tak sme si zaliali predok a nezvládli zostrek terčov. Druhý pokus sme ukončili s časom 28,57s. Žiadne družstvo už nedosiahlo lepši čas ako bol ten náš z prvého pokusu a tak sme si celkové druhé miesto udržali. Za zmienku ešte stojí to, že nakoniec sme mali zastúpenie aj vo víťaznom družstve, za ktoré bežal na ľavom prúde náš Milan. Chalani z Lackova vyhrali v Brehoch 5 krát a tak si putovný pohár odniesli domov natrvalo.
Video Foto Výsledky
Pridané: 04.08.2013
foto6.kolo THHL - Nová Dedina 03.08.2013

Pred začiatkom sezóny sme si dávali ciele, ktoré by sme chceli dosiahnuť. V rámci THHL sme si predsavzali skončiť do 5 miesta. Taký smelší cieľ je miesto tretie. Situácia sa vyvinula tak, že v polke sme na prvom mieste. Na jednej strane veľká radosť na druhej strane je to niečo čo nám postupne zväzuje ruku čoraz viac a viac. Uvedomujeme si, že do konca je ďaleko a skončiť to môže všelijako. No sme blízko a nechceme to vzdať. S takýmito pocitmi sme cestovali a súťažili v Novej Dedine. Svoju pozíciu sme nezvládli najlepšie. Svoj pokus sme pokazili, hlavne na saní. Útok sme dokončili v čase 15,16s. Čo je zatiaľ náš najhorší čas dosiahnutý v tomto roku v THHL. To čo sme nezvládli my však za nás urobil niekto iný. Favoritom sa v Novej Dedine nedarilo. Z prvej trojky skončil lepšie iba Lackov. Ten bol o jedno miesto pred nami. Horšie už na tom bol Poľný Kesov. V ligovom hodnotení skončil na 10 mieste. Nakoniec sme tak udržali prvé miesto a zvýšili náskok na Poľný Kesov. Stratili dva body z Lackovom a dobehol nás rad družstiev, ktoré mali pomalší začiatok sezóny. Do konca chýba 5 ťažkých kôl a tak uvidíme ako to všetko na koniec skončí. Cestou so súťaže sme sa ešte zastavili na malé schladenie na batovskej priehrade. Potom už nasledovala iba cesta domov. Do ďalšieho kola máme dva týždne voľna a čaká nás víkend s doma súťažami Dolná Štubňa, Malý Lapáš. Po týchto dvoch súťažiach bude náš cieľ bližšie, alebo naopak ďalej.
Video Foto Výsledky
Pridané: 29.07.2013
fotoSvinna - 28.07.2013

Dňa 28.07.2013 sme sa vybrali na súťaž do Svinnej. Ide o súťaž zaradenú do SMHL momentálne najkvalitnejšiu hasičskú ligu organizovanú na Slovensku. Na cestu sme sa vybrali s pol hodinovým meškaním počas ktorého sme pátrali po nedostupnom členovi nášho teamu :). Keď boli všetci členovia posádky pokope odštartovali sme dlhú cestu na našej staručkej AVII. Počas cesty sme museli dať dve technické prestávky. Tie boli spôsobené prehrievaním motora v dôsledku vysokých vonkajších teplôt. Na súťaž sme dorazili chvíľu pred jej koncom v čase keď začínal plynúť 15 minútový limit počas ktorého je umožnené postaviť sa na štart družstvám, ktoré prišli na súťaž neskôr. Tomu zodpovedala aj príprava. Na dôslednú prípravu nebol čas. Museli sme sa rýchlo ustrojiť, zohriať mašinu, dať dokopy náradie, vybaviť prestup atď. Po splnení týchto vecí sme sa postavili na prípravnú základňu. Po kontrole a príprave na štart. Útok sme rozbehli celkom pekne, žiaľ v príprave na útok sme nestihli schladiť savicu od stroja. Pri skladaní na podložku sa mäkká savica vyšmykla strojníkovi z ruky a tak nastal prvý menši problém. Tento sme však v celku dobre zvládli a v podstate naraz sme zapojili obe savice na stroj.  Nastal však druhý problém. Pošmykol sa nám B-čkar Adam, ktorý išiel za nás ako náhradník z družstva Poľného Kesova. B-hadica vyletela to vzduchu a stiahla Karola s rozdeľovačom. Našťastie aj tento moment ovplyvnil výsledok iba nepatrne a stále to bol útok rozbehnutý na veľmi pekný čas. Najväčší problém nastal na záver útoku v nastriekaní terčov. Hlavne na pravej strane kde si Rudo myslel, že má terč zostreknutý skôr ako by to tak bolo. Po vzdialení prúdu z terču strojník ubral na stroji a košikár vybral košík, žiaľ v tomto okamihu ešte terč nesvietil. Zostrekli sme ho až po tomto okamihu vodou čo ostala vo vedení. Pripravili sme sa tak o umiestnenie v prvej 10-tke kvalitne obsadenej súťaže v ktorej štartovalo 38 družstiev v kategórií muži. My sme skončili s časom 17,41s na 23 mieste. Lepší prúd bol 14,47s. Čakala nás úmorná cesta domov počas ktorej sme absolvovali jednu zástavku na doplnenie tekutín a potravy a druhú plaveckú na malom rybníku neďaleko Žiaru nad Hronom. Domov sme dorazili unavení krátko pre desiatou. Cestu a účasť na súťaži však neľutujeme určite to bola zaujímavá súťaž z ktorej si máme čo zobrať do ďalších bojov, ktoré nás ešte tento rok čakajú.
Foto Výsledky
fotoVieska nad Žitavou - 27.07.2013

Vieska nad Žitavou patrí medzi súťaže, ktoré navštevujeme pravidelne od roku 2006. Mnoho z našich starších členov má ta túto súťaž rad zaujímavých spomienok. A nie len členov hasičského družstva ale aj členov ďalšej osádky AVIE. Napr. aj teta Marka rada spomína na okamih keď na nemenovaného člena  družstva pôsobila gravitácia pomerne silnejšie ako by sa žiadalo :). Žiaľ odstúpením Viesky z THHL sa počet družstiev, ktoré na danej súťaži štartujú zmenšuje. V poslednom roku nie len družstiev, ale aj divákov bolo menej. Vo Vieske ich vždy bývalo veľa. Tento stav však mohlo spôsobiť aj tropické počasie počas ktorého padali teplotné rekordy. Viacerí tak dali zrejme prednosť priestorom v chládku, poprípade na nejakom kúpalisku, alebo v blízkosti iného zdroja s vodou. Na túto súťaž sme sa ponáhľali zo sv. Antona a vypomáhali sme na nej s časomierou. Aj tu sme mali na poste košikára náhradu. Tento krát to pre Peťa (Bobra) Henžela so Štefultova bolo trochu náročnejšie. Nešiel so svojim náradím, ale používal náradie naše. V prvom pokuse mu košík nevyšiel  aj v dôsledku predčasného potlačenia nalievačom. Zároveň sme v tomto útoku prestrekli pravý terč a dosiahli čas 16,48s (lepší ľavý prúd 15,82s). Po tomto útoku sme doladili náradie, ale aj spôsob zobratia savice zo základne. Druhý pokus nám vyšiel ďaleko lepšie. Útok sme dokončili v čase 14,69s a obsadili sme tak druhé miesto. Po smolnej prvej súťaži vo sv. Antone sme si tak zlepšili náladu. V tento deň sme mali ešte plánovanú zástavku na súťaži v Pravoticiach. Žiaľ keď sme zbalili časomieru a chceli vyraziť do Pravotíc zistili sme, že tam už na štart čakajú posledné družstvá. Nemalo zmysel sa tam ponáhľať a tak sme ešte chvíľu posedeli vo Vieske a vybrali sa na cestu domov. Na záver ďakujem Peťovi Frajkovi ale aj DHZ Vieske nad Žitavou, za občerstvenie, ktoré nám počas súťaže poskytli.
Video Foto Výsledky
fotoSv. Anton - 27.07.2013

Tento rok sa nám silno darí. Po ukradutých zásahových hadiciach prišli na rad tri prasknuté B-hadice za jeden deň. Človek by povedal, že už je to konečne všetko. No prekvapí ho ďalšia vec. Skôr ako sme sa vybrali na cestu do sv. Antona nejaký dobrák ukradol nášmu strojníkovi tretry z pred zbrojnice. Chalani si na chvíľu odbehli na nákup do blízkych potravín, topánky odložili za mreže, aby moc nesvietili. Po návrate ich však čakalo prekvapenie obuv nikde. Chvíľu sme ešte po meste hľadali zlodeja no zistili sme, že to nemá zmysel a tak sme vyrazili na cestu bez nich. Na súťaži v sv. Antone sme pred rokom prvý krát predstavili novú mašinu, ktorú nám dal dokopy p. Válek. Jej prvá súťaž dopadla úspešne a domov sme si prinášali putovný pohár za prvé miesto. Rovnako sa darilo aj dievčatám so starou mašinou. Aj oni skončili pred rokom na pohárovom mieste. Nakoľko dievčatá boli rozutekané po dovolenkách obhajovať umiestnenie z min roka išli iba muži. Po prvý krát v tomto roku sme využili náhradníka z iného družstva. Peťo Vician bol na Orave a tak na jeho pozícií zastupoval Peter (Bobor) Henžel so Štefultova. Žiaľ ani jeden z pokusov nám na súťaži nevyšiel. V prvom pokuse sa pošmykol ľavý prúd (Milan) a po efektnom salte sme útok dokončili v čase 15,42s. Druhý pokus nám zas nevyšiel na B-Spoji. Erik spájal na poslednú chvíľu neudržal hadicu a stiahol Karola na rozdeľovači. Tomu sa pri páde otvoril stredný ventil. Tak ako prvý krát aj tento krát rozumne zareagoval Radko na stroji a ubral plyn na mašine. Nemalo zmysel ísť do zbytočného rizika. Útok sme dokončili v čase 18,18s. Po útokoch sme sa ponáhľali na súťaž do Viesky. Keď sme so súťaže odchádzali pohybovali sme sa niekde okolo 5-6 miesta a tak sa nám cieľ obhájiť pódiové umiestnenie nepodaril.
Nakoniec nám čas 15,42 stačil na konečné 7.miesto.
Video Foto Výsledky
Pridané: 31.07.2013
fotoBanská Štiavnica - 20.07.2013

Nikdy by som nepovedal, že po súťaži, ktorú organizujeme pôjdeme na ďalšiu súťaž. Proste skúsenosti z minulosti hovorili o tom, že po súťaži je najlepšie ľahnúť si a oddychovať. Prisľúbili sme však chalanom so Štefultova, ktorí organizovali súťaž v rovnaký deň ako my, že ak oni prídu ku nám my urobíme všetko preto, aby sme prišli na oplátku ku nim. Po ukončení našej súťaže sme sa snažili rýchlo odpratať veci a neporiadok na štadióne, pobaliť sa a vyraziť do Banskej Štiavnici. Nakoniec sa nám podarilo doraziť na súťaž niekde pred koncom prvého kola. Ako som to už v niektorom z článkov uviedol nie je to dobrý stav. Človek musí všetko nachystať veľmi rýchlo a tak vždy niečo opomenie. Tento krát to bolo pre nás ešte horšie. Na našej súťaži sme prišli o savicu a košík a tak sme ešte museli hľadať niekoho kto nám toto náradie požičia. Tu by som chcel poďakovať Peťovi Henželovi, že nám náradie požičal napriek tomu, že išiel chvíľu po nás na svoj pokus. Zároveň ďakujem, že mi toleroval vybratie gumičky, nakoľko jeho koncovka do našej pasovala iba veľmi ťažko. V samotných útokoch sa nám moc nedarilo. Prvý pokus sme rozbehli pekne a mohol nás zaradiť do prvej trojky. Žiaľ prestrekli sme pravý prúd. V druhom pokuse sa naopak stala chyba na saní po pošmyknutí strojníka, prišlo narýchlo hodenie savice od stroja, dlhšie zapájanie potom už vpredu moc nenarobíte. Prvý útok sme dokončili s časom 16,41 (lepší ľavý prúd 14,82). Druhý horší útok sme dokončili v čase 15,82. Nakoniec z toho bolo podobne ako v Krupine 5.miesto. Po súťaži sme chceli ešte osláviť narodeniny nášho prúdničiara Milana. Dostali sme sa však iba ku krájaniu torty a symbolickému prípitku. Na viac nebolo síl a tak sme sa vybrali domov. Tu už sme mali toho vyše hlavy a na začiatku spomenutá posteľ bola najlepšie riešenie.
Video Foto Výsledky
foto5.kolo THHL - Krupina 20.07.2013

Výsledný čas muži - 14,85s, Ľp-14,18, Pp-14,85.
Umiestnenie - 5.miesto z 16 družstiev.
5.miesto v THHL

Výsledný čas ženy A - N.
Umiestnenie - 6.miesto z 6 družstiev.

Výsledný čas ženy B - 38,82s.
Umiestnenie - 4.miesto z 6 družstiev.

Video Foto Výsledky
Pridané: 15.07.2013
fotoDolné Ozorovce - 13.07.2013

Naša druhá súťaž v tento deň. Jedna skupina sa na ňu ponáhľala z Príbeliec na AVII, druhá išla autom a cestou sa zastavila u krupinských profesionálnych hasičov. Tu nám preväzovali hadicu B, ktorú nám na tréningu stiahlo z koncovky. V Príbelciach sme prišli o našu poslednú funkčnú športovú hadicu B + ako ste sa možno už dočítali podarilo sa nám roztrhnúť aj hadicu chalanom z Lackova. Po vyzdvihnutí hadice sme sa zastavili ešte na zbrojnici zobrali veci, ktoré sme si do Príbeliec zabudli zobrať a vyrazili sme do Ozoroviec. Autom sme prišli aj s touto obchádzkou o niečo skôr a tak sme ešte chvíľu čakali na zvyšok družstva. Na súťaži v Dolných Ozorovciach sa zišlo veľa družstiev. Vo všetkých kategóriách ich bolo 45. V niektorých sa však družstvá prekrývali nakoľko sa išli kategórie šport a PS12. Výsledky, ktoré tam pri našom príchode boli dosiahnuté neboli také, že by sme sa nemohli umiestniť v popredí. Žiaľ náš pokus skončil skôr ako by sme sa mohli tešiť. Previazaná hadica B svoju prvú skúšku nevydržala. Voda sa dostala niekde po rozdeľovač a v tom okamihu nám hadicu strhlo z koncovky. K tej smole, ktorá sa nám lepila na päty celý deň tak pribudla smola ďalšia. Chvíľu sme ešte pobudli na súťaži a vybrali sme sa na cestu späť. Počas cesty sme sa ešte zastavili v Žiari nad Hronom na malé občerstvenie a potom náš už čakala iba domáca zástavka. Na jednej strane škoda o dve pekné umiestnenia nás pripravili hadice. Na druhej možno aj šťastie v tom, že sme sa takýmto okamihom vyhli na súťažiach iných. Uvidíme ako to nakoniec dopadne.
Video Foto Výsledky
Pridané: 31.07.2013
fotoPríbelce - 13.07.2013

Po prvý krát sme sa vydali na súťaž do Príbeliec. Chalani nás poprosili či by sme im neurobili časomieru a tak okrem súťaženia sme mali pod palcom aj túto vec. Súťaž v Príbelciach sa išla v areály základnej školy kde si miestni hasiči postupne budujú svoje zázemie. Samotná trať je do mierneho kopca a tak voda sa k terčom dostane o málinko neskôr. V tomto roku nás postupne prekvapujú rôzne veci. Táto súťaž bola špecifická jednou z nich. V rámci súťaže sme roztrhli dve B hadice. Prvá doslúžila v našom prvom pokuse. Našťastie stalo sa tak až po zopnutí oboch terčov. Prvý ľavý terč sme zostrekli v čase 14,71s. Tento čas bol zároveň najrýchlejším zostrekom súťaže. Na druhom pravom sme už však mali prestrek. Ten bol spôsobený nedobehnutím k terču a prasknutím gumičky ma prúdnici. Horší čas 17,29s. Nakoľko jednu z našich B hadíc nám preväzovali profesionálni hasiči na druhý pokus sme si požičali hadicu od chalanov z Lackova. Žiaľ táto hadica vydržala menej ako hadica prvá. Praskla skôr ako by sme pokus dokončili. Na jednej súťaži sme tak prišli o dve hadice B. Náš prvý pokus stačil na konečné 4 miesto zo 7 družstiev. Po súťaži sme sa ponáhľali na ďalšiu súťaž do Dolných Ozoroviec. Jedna skupina vyrazila priamo z Príbeliec na AVIÍ. Druhá, ktorá išla auto mala medzi zástavku v Krupine. Tu sme zobrali previazanú hadicu B a pár vecí čo sme zabudli. Pokračovali sem smerom k súťaži. Viac príspevok k Dolným Ozorovciam.

Video Foto Výsledky
Pridané: 02.08.2013
foto4.kolo THHL - Trpín 06.07.2013

...
Video Foto Výsledky
Pridané: 30.06.2013
fotoMošovce - 30.06.2013

Zrejme najsmolnejšia súťaž na ktorej sme kedy boli. A to neviem či najsmolnejšia je to pravé slovo. Čas medzi ligovými kolami sa snažíme tráviť na rôznych mimoligových súťažiach. Ide o to, aby sme nevypadli zo súťažného rytmu a vychytali chyby, ktorých sa dopúšťame. Ak sa na to pozriem z tohto pohľadu tak to bola súťaž z ktorej si môžeme veľa zobrať. Samotná súťaž bola rozdelená na dve časti. Prvá časť o pohár starostu a druhá časť ligové kolo THL. My sme sa prihlásili do oboch súťaží. Žiaľ vyšlo to tak, že sme išli na štart krátko po sebe na oboch tratiach. Najprv o pohár starostu. Tu sme dosiahli čas 18,21s a skončili na smolnom štvrtom mieste. Už počas útoku sme sa však čudovali nad pomalou vodou a zoslabením výkonu stroja. Po dokončení sme zistili, že nám praskla gumička na savici. Okrem vody sme zrejme sali aj vzduch a toto bola jedna z príčin nášho výsledku. Tu by som sa chcel poďakova Peťovi Bujnovi z Turčianskych Teplíc za novú gumičku, ktorú nam dal. Po dokončení útoku sme rýchlo poukladali zásahové hadice na kopu a presunuli sa na štart ligového kola THL. Malo to byť tak, že napravíme smolu z prvého pokusu. Skončilo to však neúspechom. Erikovi nevyšli spoje a tak útok v podstate skončil keď voda vyletela b-čkovou koncovkou do prázdna. Chvíľu sme sa ešte snažili útok dokončiť no po určitom čase sme pochopili, že to nemá zmysel a útok sme zabalili. Do tohto okamihu by som to zhodnotil ako súťaž kde sa nám nedarilo no potom prišiel okamich, ktorý ma zaskočil a stále dúfam, že ide iba o nepodarený žart. Keď sme si išli uložiť náradie do Avie zistili sme, že nám chýba kompletná sada zásahových hadíc. Nenašiel sa nikto, kto by sa priznal, že ich zobral ani nikto kto by sa priznal, že ich skryl a tak sme domov prišli so sekerou cca 500 eur. Dúfam, že sa najde zlodej, alebo vtipálek a budeme na túto súťaž spomínať iba ako na súťaž kde nám nešlo. Nie ako na súťaž kde sa kradne...
Video Foto Výsledky
fotoLehota pod Vtáčnikom - 29.06.2013

Trochu nezvyčajne začala príprava na súťaž v Lehote pod Vtáčnikom. Prvý krát zavítala do priestorov dobrovoľného hasičského zboru dopingová kontrola. Nikto nevie kto im dal info no prišli, urobili testy a spísali zápisnicu. Teraz čakáme na výsledok a prípadný dištanc, ktorému sa zrejme nevyhneme. Po tejto kontrole sme mali ešte problém so skrytým technickým preukazom. Po jeho nájdení sme vyrazili na ďalšie kolo SMHL do Lehoty pod Vtáčnikom. Súťaž v Lehote sa išla na veľmi dobre pripravenej trati miestneho futbalového klubu. Táto trať si pýtala pekný čas. Žiaľ nám to tento krát nevyšlo. V útoku sme neurobili nejakú "veľkú" chybu, žiaľ urobili sme rad menších chýb, ktoré sa podpísali na konečnom výsledku. Súťaž sme dokončili s časom 15,97s, lepší prúd bol 15,23s. Po súťaži sme ešte chvíľu rozmyšľali či sa nepresunieme na súťaž do Dežeríc. Nakoľko sme však boli prihlásení na cechové hry dali sme prednosť smeru domov. Na záver by som sa chcel poďakovať organizátorovi, že nám umožnil štartovať v prvej desiatke štartového poradia.
Video Foto Výsledky
Pridané: 20.06.2013
fotoT.Teplice - 15.06.2013

..
Video Foto Výsledky
fotoMoškovec - 15.06.2013

..
Video Foto Výsledky
fotoDyčka - 15.06.2013

..
Video Foto Výsledky
Pridané: 03.06.2013
fotoDolná Štubňa - 02.06.2013

..
Video Foto Výsledky
foto3.kolo THHL Viničky - 01.06.2013

..
Video Foto Výsledky
Pridané: 03.06.2013
fotoBartovice - 31.05.2013

..
Video Foto Výsledky
Pridané: 03.06.2013
foto2.kolo THHL Branč - 26.5.2013

..
Video Foto Výsledky
Pridané: 19.05.2013
foto22.5.2013 - Čistenie vpustu

Aj keď to na našej stránke vypadá tak, že jediné čomu sa venujeme je hasičský šport nie je to tak. V prípade potreby sme pripravený pomôcť občanom mesta. Našťastie takéto situácie sú ojedinelé. V tomto prípade sme pomáhali vyčistiť vpust do kanálu, ktorý ide cez sídlisko Majerský rad. Vďaka výdatným dažďom voda vymietla brehy. Konáre s odpadkami zapchali vpust do kanálu. Voda sa začala vylievať von. Pomocou rebríka a háku sme vpust očistili. Voda tak už mohla odtekať cez kanál a nevylievala sa na sídlisko. Pre istotu sme ešte situáciu kontrolovali a veci, ktoré kanál zapchávali priebežne čistili. Situácia sa časom zlepšila a nebolo potrebné riešiť väčšie škody.
    Foto
Pridané: 19.05.2013
foto1.kolo THHL Poľný Kesov - 18.5.2013

Prvé kolo THHL máme za sebou. Na súťaž do Kesova sme sa vybrali na Avií. Cestou sa nám podarilo na jednom parkovisku naraziť na štastie a tak zvyšok cesty sa niesol v optimistickej nálade :). Taktický plán znel vyraziť zo základne čím skôr, aby sa niekto nepridusil :). Súťaž v Poľnom Kesove sa ide v peknom prostredí a na kvalitnom povrchu. Takýto povrch priam volá po dobrých časoch. Nakoniec ich padlo viac (viď výsledky). Mňa najviac zaujal zostrek chalana z Podhoria, ktorý strekol 13,03s. Je to najlepši zostrek, ktorý som videl naživo. Na štart sme išli ako 20 družstvo. Skôr ako sme sa naň dostali sme však mali zastúpenie v družstve OLD STARS THHL na poste nalievača. Uvedené družstvo po prestreku na jednom prúde dosiahlo čas 18,87s a skončilo na 22 mieste z 37 družstiev. Družstvo DHZ Krupina vo svojom prvom ligovom pokuse dosiahlo čas 14,94s. Skončilo na 10. mieste v celkovom hodnotení a 3. mieste v ligovom hodnotení. Je to náš najlepší vstup do ligového ročníka. Uvedomujeme si však aj drobné chyby, ktoré sme urobili a tak sme nakoniec neboli so svojim výkonom úplne spokojní. Nie je to zlý výsledok, ale mohol byť aj lepši. Z druhej strany to však mohlo skončiť aj oveľa horšie. Uvidíme čo prinesú ďalšie ligové kolá. Tento rok sa ide na jeden pokus a tak jeden neúspech môže zmariť viacero dobrých výsledkov.
Video Foto Výsledky
fotoPlameň - 17.5.2013

Dňa 17.5.2013 sa DHZ Krupina zúčastnil na súťaži Plameň. Na súťaži zastupovali Krupinu dve družstvá. Jedno družstvo dievčat a druhé družstvo chlapcov. Žiaľ ani jednému družstvu sa nepodarilo uspieť a obe družstvá skončili na konci poradia. 
Video Foto Výsledky
Pridané: 12.05.2013
fotoOkPP Rykynčice - 11.5.2013

Previerky pripravenosti máme za sebou. Mala to byť súťaž kde sa veci zlomia k lepšiemu. Žiaľ ani jeden útok nám nevyšiel a tak sme na prvú trojku nemali. Skončili sme na štvrtom nepostupovom mieste. V prvom útoku (52,45) sme nezvládli košík a v druhom útoku (31,45) sme skončili na rozdeľovači. Pre nás pozitívne je, že sme prišli na chybu v technike, ktorá nás zradila na dvoch súťažiach po sebe a tak pred prvým ligovým kolom vieme, čo musíme napraviť. Pokiaľ ide o štafetu tú sme dokončili časom 84,53, bola to druhá najlepšia štafeta súťaže. Minulý rok bola najlepšia štafeta v oboch previerkový kolách 82,51 (Viničky) v porovnaní s ňou sme boli o necelú sekundu horší. Ak sa pozrieme do histórie DHZ, tak to bola najlepšia štafeta za posledných 9 rokov, pamätníci musia povedať či to nebola aj najlepšia, takto bežaná štafeta v celej histórií DHZ Krupina. Druhá pozitívna vec pre nás z toho dňa je, že vieme aj o chybičkách, ktoré sa v štafete vyskytli a tak je tu do budúcna priestor na zlepšenie a prekonanie tohto nášho rekordu. Uvedená súťaž nebola jediná na ktorej sme sa v ten deň zúčastnili a preto sme sa ešte pred jej vyhodnotením ponáhľali domov. Za toto by sme sa chceli organizátorom aj touto cestou ospravedlniť. Viac o danej súťaži sa dozviete v samostatnom príspevku.

***
Nedámi, aby som v pár riadkoch neopísal aj druhú stranu súťaže. Okresný výbor DPO nás poprosil, aby sme na danú súťaž doniesli časomieru a tak sme okrem prípravy na súťaž a súťaženia mali  na starosti aj prípravu časomiery a jej obsluhu. Uvedomujem si, že naše terče sú tvrdé. Z tohto dôvodu sme ich pripravili tak, aby bola potrebná menšia sila na ich zopnutie. Žiaľ niektorí súťažiaci a diváci nechápu, že nestačí iba terč omočiť, ale na to, aby ho zoplo je potrebné aj trafiť stred terča určitou silou. Rozumnému človeku netreba vysvetľovať, že čím z väčšej diaľky strieka na terč tým je sila prúdu menšia. Rovnako mu netreba vysvetľovať, že keď má domotanú hadicu tak mu voda z nej bude tiecť pomenej a s menšou silou ako keď hadicu pomotanú nemá atď. Tých vecí by som tu mohol napísať mnoho. Prečo by si však ľudia priznali chybu a zároveň prečo by si priznali, že sa tomu nerozumejú, keď sa to dá aj jednoduchšie. Na vine bola časomiera. Tu by sa niektorým až rozum zastavil čo všetko si dokážu ľudia vymyslieť na to, aby si svoju pravdu obhájili. Dozvedel som sa, že na ovládači, ktorý slúži na reštartovanie časomiery a zopnutie času na prípravu máme nejaké špeciálne tlačidlá kde si dokážeme nastaviť čas :). Počúval som reči ako dobré to bolo keď sa chodilo na plechovice aké by to bolo spravodlivé atď. Opisovať všetko nemá zmysel za pár chvíľ som pochopil aké ťažké to mal Pišta v predchádzajúcich rokoch keď nosil na súťaže časomieru on. Samozrejme z nás boli zrazu múdri frajeri a každá naša chyba spôsobovala obrovskú škoradosť hlavne domácich. Nebudem sa rozpisovať o ďalších veciach, lebo je to zbytočné. Rok bude zase ticho na rovnakej časomiere sa odbehájú minálne 4 pohárové súťaže v okrese a prídu na rad budúcoročné previerky pripravenosti. Tú presne tí istí ľudia zrazu ožijú a budú hľadať výhovorky na to, aby vysvetlili prečo sú slabší ako ostatní, na koho zvaliť chybu, aby som si ju nemusel priznať. Možno by stačilo keby sa počas roka aspoň prišli pozrieť na iné súťaže a zistili by kde je svet a kde sú oni...

Text od *** je môj (Ladislav Jakubička) subjektívny názor, ktorý sa nemusí zhodovať s názorom predstaviteľov DHZ Krupina.
Video Foto Výsledky
Pridané: 12.05.2013
fotoPečeňany - 12.5.2013

Ak ste si prečítali predchádzajúci príspevok, tak asi chápete aké pocity sme mali keď sme odchádzali z previerok pripravenosti. Na jednej sklamanie z vlastného zlyhania a škodoradosti súperov. Na druhej sklamanie zo správania ľudí ktorým ste prišli pomôcť nie ublížiť. Posledná vec ktorá nás vyprevádzala z Rykynčíc bolo prianie Palčiho Jaroša, aby nám to v Pečeňanoch už konečne vyšlo. To zrejme ani Palči netušil čo prorokuje :). Prišli sme domov rýchlo prezliekli mokré veci a vyrazili do Pečenian. Cesta mala mať okolo 130 km a trvať cca 2 hodiny. Merala však niečo cez 150 km a trvala viac ako 2 a pol hodiny. Náš navigátor nezvládol prácu s mapou a tak sme štrikovali dediny okolo cieľa hore dole :). Našťastie v našej rodine THHL máme rodinu s priezviskom Turčianske Teplice. V nej (chcel som napísať otca, ale trklo ma, že to by som vyfúkol post Duškovi tak píšem) Bossa Peťa Bujnu, ktorý bol našim styčným dôstojníkom. Peťo ši svoju prezývku plne zaslúži. Keď pochopil, že naša cesta na súťaž môže skončiť fiaskom v podobe neskorého príchodu prihlásil naše družstvo, zaplatil štartovné a vybavil, aby organizátor chvíľu po poslednom útoku počkal. Neviete si ani predstaviť, ako sa cíti človek, ktorý vie, že ide na úplne opačnú stranu ako by mal ísť a zrazu mu niekto volá, že na štart idú posledné družstvá. Pre vašu predstavu je to podobný pocit aký pociťuje človek, ktorý vie, že sa už čaká iba na neho a konečne sa dostane do dediny susediacej s konaním súťaže príde na križovatku, kde sa dá vybrať z dvoch smerov a nemusím ani písať, že keď je jeden správny a druhý nesprávny tak si vyberie ten nesprávny. Našťastie tu Peťo sprostredkoval telemost medzi nami a organizátorom a po malej otočke sme sa úspešne dostali do cieľa. Keď sme prišli na štadión čakalo sa už iba na nás. Nastal zhon, prezliecť sa všetko pripraviť a ísť na útok. Chcel by som pochváliť organizátora, ktorý na nás netlačil a dal nám dostatočný čas na prípravu zároveň nám pomohli aj chalani z Turčianskych Teplíc, ktorí nám zohriali mašinu a doniesli ju až na základňu. Inak v tom čase boli chalani na treťom mieste a v podstate čakali na odovzdanie cien. Všetko sa dialo tak rýchlo, že ja som nestihol ani vnímať všetko okolo. Mihali sa okolo nás známe tváre súperov z THHL, zdravili nás a zrazu tu bol štart. Ešte jednu vec som opomenul na súťaži mal nalievať nový člen nášho družstva Mário v Pečeňanoch však na neho prišla ťarcha ktorá bola spôsobená nezdarom v prvom útoku na previerkach a tak prišiel za mnou nech idem ja. Vždy je jednoduchšie niekoho sprdnúť keď pokazí ako keď pokazíte vy. Dnes mi však už vyšiel jeden pokus na previerkach a tak som bol celkom rád, že za mnou prišiel. Hádam som opísal všetko čo sa dialo pred útokom, prišli sme na štart odštartovali celkom fajn nabrali vodu a rýchlo ukončili útok. Skôr ako by som si však všetko dokázal uvedomiť topil som sa v studenej vode napustenej v kadi. Keď som sa z nej dostal došlo mi, že našim pokusom sme posunuli tých čo zabezpečili, aby sme súťaž vôbec mohli ísť chalanov z Turčianskych Teplíc na štvrté miesto. Plne som si uvedomoval, že si zaslúžim aj viac ako som dostal :) Na súťaži sme dosiahli náš najrýchlejší čas v požiarnom útoku, ktorý má hodnotu 14,39s lepší prúd bol 13,97s. Deň, ktorý ráno vyyeral tak zle, skončil veľmi šťastne. Aj keď sme nepostúpili na okresné kolo previerok pripravenosti urobili sme si dva vlastné rekordy. Jeden v útoku a druhý v štafete. Čakala nás dlhá šťastná cesta domov. Ešte raz by som sa chcel poďakovať všetkým čo nám včera pomohli pri dosiahnutí tohto výsledku. Ďakujem Peťovi Bujnovi, družstvu Turčianske Teplice, organizátorovi, všetkým, ktorí vydržali čakať a nakoniec družstvu DHZ Krupina, ktoré dalo v poslednom období veľa práce do toho, aby sme sa k takémuto niečomu mohli dostať. Chalani hlavy dole, čaká nás ešte dlhá cesta :).
Video Foto Výsledky
Pridané: 08.05.2013
fotoTréning - 8.5.2013

Raz v roku nastane čas na trénovanie previerkovej štafety. Raz preto, že okrem previerok pripravenosti sa takáto štafeta nikde nebehá a tak sa na tréningoch venujeme skôr útoku. I keď tento rok sme v zimnej príprave behali rôzne druhy štafiet zamerané hlavne na rýchlosť a zručnosť. Nebola to však takáto štafeta. Ráno nám spoločný tréning nevyšiel, ale zase stihli sme dať dokopy časomieru. Večer to už bolo lepšie, nakoniec sme sa stretli všetci a vyskúšali si niekoľko spoločných štafiet. Na prvé miesto to nebolo, ale nemali by sme v štafete skončiť poslední. Uvidíme koľko trestných minút nazbierame/nenazbierame. Na obvodové kolo previerok sme pripravení a ak bude pri nás stáť trochu šťastie verím, že tú smolu ktorá sa nám lepí na päty konečne prekonáme.
  Video Foto
Pridané: 28.04.2013
fotoZlatníky - 4.5.2013

Máme za sebou druhú súťaž v požiarnom útoku. Chcel by som napísať konečne úspešnú, ale nebolo tomu tak. Je tu možnosť, že na konci roka zhodnotíme, že to všetko malo takto byť, aby... Ak nezabudnem na konci roka tie tri bodky dopíšem :) Na druhej strane je medzi nami cítiť veľkú nervozitu, ktorá možno pramení aj z toho čo všetko sme do prípravy dali a úspech nejako neprichádza.
Nemá zmysel v tomto príspevku riešiť chyby v útoku, tie sme si prešli spoločne a myslím, že vieme kde bola príčina. Podľa mňa to nebolo v odfláknutí, zanedbaní niečoho, ale skôr v snahe napraviť chybu z predchádzajúcej súťaže. Žiaľ chýba nám kúsok k profesionalite, aby sme neprehliadli niečo čo nás zaskočí a väčšinou to vždy tak dopadne, že to niečo nás stojí dobrý výsledok. Útok sme nedokončili a skončili sme na chvoste poradia. Náš mini súboj s družstvom Turčianskych Teplíc je 2:0 a vypadá to tak, že keď oni nedokončia útok a bude reálna šanca ich poraziť nám nenaštartuje mašina a nepustia nás k útoku :). Uvidíme príležitostí na obrat je ešte dostatok. Po súťaži sme sa cestou ešte zastavili v jednej blízkej krčmičke, kde sme si pozreli hokej a počudovali sa nad cenami, ktoré sú v porovnaním s cenami v Krupine tak z doby pred zavedenia eura. Potom sme hľadali reštauráciu kde by sme sa najedli na druhý pokus sa nám to podarilo, nasledovala cesta domov zo zastávkami, aby sme počas cesty nepospali. Na súťaž sme odchádzali niečo po jednej poobede a domov sme sa vrátili niečo po jednej hodine v noci. príjemná 12-hodinovka za nami. O týdeň nás čakajú previerky pripravenosti, potom prvé ligové kolo nechajme sa prekvapiť ako to nakoniec celé dopadne.
Video Foto Výsledky
Pridané: 28.04.2013
fotoVsetín - 20.4.2013

Väčšinou prvý súťažný požiarny útok vykonajú dobrovoľní hasiči z Krupiny na každoročných previerkach pripravenosti dobrovoľných hasičských zborov. Podobne ako na konci minulého roka, keď sme sezónu netradične ukončili v decembri sme túto sezónu netradične otvorili v apríli. V oboch prípadoch to bolo v ČR. Tento krát to bolo na súťaži vo Vsetíne. Všetci sme boli plní očakávaní, nakoľko sme sa na sezónu 2013 poctivo pripravovali celú zimu. Človek sa môže pripravovať na rôzne veci, ale vždy sa môže stať, že ho niečo prekvapí. Nie sme skúsené družstvo, ktoré v roku obehá 40 rôznych súťaží doma aj mimo domova. Preto je pre nás každá takáto súťaž nová skúsenosť. Na Slovensku bežne používané kopačky sa tu nepoužívajú, u nás voľne vykasaný dres patrí tu do nohavíc, u nás povolený opasok musí byť tu kožený atď. Toto všetko sú drobnosti, ktoré ale spôsobia to, že kľud ktorý máte zvyčajne pri príprave základne máte narušení prezúvaním, zháňaním opaskov... Tu by som sa chcel poďakovať hasičom z Turčianskych Teplíc, ktorí okrem toho, že nás prenocovali, odviezli nám mašinu+savice, požičali hadice, požičali aj opasky tak aby sme mohli nastúpiť na štart. Veľká vďaka Vám. Keď sme už zvládli všetky tieto veci, človek by si povedal, že je čas vykonať v pohode útok no po povele "pripravte se" prišlo upozornenie na prešľap, padol košík z kľúčov a prišiel na rad druhý štart. Aj napriek tomuto pádu Peťo zvládol košík veľmi dobre a zvyšok družstva rozbehlo pekne útok a dosiahli čas 16,44s. Škoda 1s prestreku, ktorý spôsobila hrčka na hadici C a nakoniec aj škoda diskvalifikácie, ktorú sme po dohode rozhodcov dostali. Keby sa hralo na keby boli by sme na 3. mieste s lepším časom 15,48s. Takto sme však skončili na chvoste medzi družstvami, ktoré svoj útok nedokončili, resp. boli rovnako diskvalifikované. Diskvalifikovaní sme boli za prešľap na nástrekovej čiare, ktorý zrejme nebol veľký. Rozhodcovia sa chvíľu radili kým sa dohodli. No je to ich parketa rozhodli ako si mysleli, že je správne a nám to určite pomôže dať si na takéto veci na súťažiach pozor. Napriek všetkým opísaným nedostakom a chybám to nebol zlý štart do sezóny. Máme za sebou pekný spoločný víkend, ktorý sme si okrem súťaže spestrili prehliadkou priehrady v Turčeku. Tu by som chcel poďakovať Dušovi Karlovskému, ktorý nám vybavil prehliadku. Pevne verím, že sa naše výkony budú postupne zlepšovať a podarí sa nám dosiahnuť veci, ktoré sme si predsavzali. 
Video Foto Výsledky
Pridané: 07.05.2013
fotoSlepčany - 13.4.2013

....
  Foto Výsledky
Pridané: 21.11.2014
fotoČistenie kanála - 31.3.2013

Mokrá jar, topenie snehu spôsobili zvýšenie hladín potokov. Cez Majerský rad (sídlisko nachádzajúce sa v Krupine) preteká Kňazov potok. Ten v dôsledku zvýšenej hladiny zobral so svojich brehov haluzi a rôzny odpadový materiál. Všetko sa potom zastavilo na mreži vstupného kanála a hrozilo vyliatie potoka. Dobrovoľný hasiči vyčistili mrežu a istý čas hliadkovali v danom mieste. Takýmto spôsobom zabránili ďalšiemu zapchávaniu vpuste. Vďaka tejto činnosti sa podarilo zabrániť situácií, ktorá sa stala v roku 2005. Tj. vyliatiu potoka na sídlisko Majerský rad.
  Foto
Pridané: 07.05.2013
fotoDyčka - 2.3.2013

....
Video Foto Výsledky
Pridané: 16.01.2013
fotoVČS DHZ Krupina - 13.1.2013
...
Správa o činnosti za rok 2012 Uznesenie Foto
Aktualizované: 24.12.2013
 
Rok:
2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005
2004
1996
Sponzori DHZ Krupina
 











Stránku tvorí Ladislav Jakubička, kontak: